Home פורומים נוירלוגיה פורום נוירולוגיה אירוע מוחי חולף

מוצגות 4 תגובות – 1 עד 4 (מתוך 4 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • #18661
    מרים
    משתתף

    שלום,
    לפני מס' שבועות קרתה לי תופעה מוזרה – ביום מסויים אחה"צ הרדמות של כף רגל +כף יד ימין בו זמנית לדקה/ שתיים ועבר. אחרי פרק זמן שוב – וכך לאורך כל הערב מס' פעמים של הרדמות כף רגל וכף יד. למחרת הרגל כבר נרדמה עד מעל לברך, היד נרדמה עד לבית השחי וכן חצי פנים – הכל בצד ימין ובו זמנית.כל מקרה כזה ארך כדקה שתיים וחלף, לעתים מס' פעמים בשעה, מס' פעמים ביום למשך כ-4 ימים. מאז התופעה לא חזרה על עצמה. לא נשאר כל סימן חזותי לכך.
    לאחר כשבועיים הגעתי לרופאה נוירולוגית שהפנתה אותי לבדיקת E.E.G , דופלר עורקי צוואר וכן בדיקת סי. טי. מוח שטרם ביצעתי. כמו כן רשמה לי אספירין כשהחשד הוא אירוע מוחי חולף.
    אבקש לדעת האם אירוע מוחי חולף יכול לבוא לידי ביטוי בצורה מוזרה כזו, או שאולי זה גם יכול להיות ביטוי של התקף פיברומיאלגיה שאני סובלת ממנה שנים רבות.
    זאת פעם ראשונה שאני חווה תופעה כזו, הנוירולוגית כלל לא התייחסה לנושא
    הפיברומיאלגיה.
    אודה מאד לתשובתכם מכיוון שבשום מקום לא קראתי על הגדרת אירוע מוחי בצורה כזו ואני (נראה לי טבעי), מודאגת היות ויחלוף עוד לפחות שבוע טרם אקבל תשובות לבדיקות.
    תודה מראש,
    מרים

    #18670
    דר רון דבי
    מנהל בפורום

    שלום

    התיאור שלך אינו טיפוסי לאירוע מוחי חולף, למרות הפרעות התחושה בצד אחד של הגוף. ריבוי ההתקפים במשך מספר ימים ואח"כ העלמותם לא יש לשלול אפשרות זו כפי שעושה הנוירולוגית שלך. האם יכול להיות שמדובר בהסתמנות, גם לא שגרתית של פיברומיאלגיה ? יכול להיות, אך כמובן יש לשלול קודם את האפשרות של אירוע מוחי.

    בברכה

    ד"ר רון דבי

    #18677
    מרים
    משתתף

    תודה רבה.
    מאחר והיום קיבלתי תוצאת בדיקת C.T מוח והיא תקינה, ב"ה, כמו כן בדיקת E.E.G ובדיקת דופלר עורקי צוואר יצאו תקינות – האם מזה ניתן להסיק בוודאות שלא עברתי אירוע מוחי? האם ישנה דרך לדעת בוודאות מה קורה איתי, או שהרצון הזה שלי מוגזם. מאד הייתי רוצה לשכוח מהכל וגם לא לקחת אספירין, שניתן לי במינון של 100 מ"ג ליום.
    שוב תודה על התשובות,
    מרים

    #18683
    דר רון דבי
    מנהל בפורום

    שלום

    הסבירות של אירוע מוחי קטנה מאוד, הן משום שהבדיקות יצאו תקינות והן משום שהסימפטומים לא היו טיפוסיים. בכל אופן בנוגע להמשך טיפול כדאי שתתייעצי עם הרופא נוירולוג שלך. בנוגע לאספירין, הנטייה היום בקרב רופאים רבים היא להיות ליברליים עם האספירין ולתת גם במקרים של ספק או אפילו למניעה אם יש גורמי סיכון.

    בברכה

    ד"ר רון דבי

מוצגות 4 תגובות – 1 עד 4 (מתוך 4 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.