מוצגות 7 תגובות – 1 עד 7 (מתוך 7 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • #22312
    אר
    משתתף

    אהלן דוקטור
    מזה 4 חודש אני סובל מהתכווצויות שירים (פסיקולציות בכל הגוף)

    לפני 4 שזה התחיל פניתי לרופא משפחה ועשיתי בדיקת דם
    הבדיקות יצואו תקינות

    היום 29/6/2016 עשיתי בדיקות דם נוספות והרופא הוסיף כל מיני בדיקות נוספות שייבדקו במעבדה אחת מהן היא phosphorus זרחן — שבבדיקה הראשונה לא ביצעתי

    עכשיו בבדיקת דם הזרחן יצא גבוהה מהנורמה
    ולפי כל המידע באינטרנט יש קשר בין רמת זרחן גבוהה לבין התכווצויות שרירים עייפות ועוד כל מיני תסמינים שזה בדיוק ממה שאני סובל

    רציתי לשאול את דעתך

    תודה רבה

    #22313
    אר
    משתתף

    נ.ב שחכתי לציין שאני גם סובל מכולסטרול גבוהה אם גם יש לזה איזשהו קשר

    CHOLESTEROL 215.00 MG/DL ( 120.00- 200.00) (………)*

    LDL-CHOLEST. 140.60 MG/DL ( 60.00- 130.00) (………)*

    PHOSPHORUS 5.30 MG/DL ( 2.50- 4.60) (………)*

    #22317
    אר
    משתתף

    שחכתי לציין גם
    שEMG תקין
    בלוטת התריס תקין
    CPK תקין

    #22326
    דר רון דבי
    מנהל בפורום

    התכווצויות שרירים

    שלום

    התכווצויות שרירים היא תופעה שכיחה יחסית, ברוב המקרים לא מוצאים לכך סיבה מסויימת. בעיה באלקטרוליטים כמו פוספורוס אן מגנזיום יכולה להיות קשורה לכך, או טיפול על תרופות ממשפחת הסטטינים להורדת כולסטרול. טיפול על ידי מגנזיום יכול לעזור להפחתת התכווצויות השרירים.
    בברכה
    ד"ר רון דבי
    נוירולוג

    #22329
    אר
    משתתף

    תודה על התגובה דוקטור

    תרופות להורדת כולסטרול אני לא לוקח וגם אף פעם לא לקחתי

    כמו שאמרתי אני עשיתי בדיקת דם 3-4 חודשים לפני שהפסיקולציות התחילו
    ובבדיקה הזאת הזרחן היה תקין
    לאחר שהתחילו לי פסיקולציות ועייפות עשיתי עוד פעם בדיקה והזרחן לא תקין הוא מעל הנורמה

    לכן אני בטוח ב100% שזה הזרחן

    לכן שאלתי אליך דוקטור מה אפשר לעשות בנושא כדי לחזור לנורמה של זרחן תקין
    האם יש תרופות שמורידות או זרחן כמו שיש תרופות שמורידות כולסטרול?

    תודה רבה

    #22337
    אר
    משתתף

    אהלן דוקטור
    היום עשיתי בדיקת דם לויטמין D
    ונמצא חוסר בויטמין D

    האם זה גם יכול להיות קשור לסימפטומים שאני חווה?

    #22346
    דר רון דבי
    מנהל בפורום

    שלום
    מציע שתיקח טיפול בויטמין D, רופא המשפחה יכול לתת לך, ותראה אם זה יעזור. במידה וזה קשור לבעייה בזרחן ויטמין D יכול לעזור.
    בברכה
    ד"ר רון דבי
    נוירולוג

מוצגות 7 תגובות – 1 עד 7 (מתוך 7 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.