מוצגות 2 תגובות – 1 עד 2 (מתוך 2 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • #23529
    סנדרה
    משתתף

    ערב טוב,
    לפני כחודשיים (20/3) בן זוגי קיבל בפעם השניה בחייו (פעם ראשונה הייתה לפני כ-9 שנים) שיתוק בעצב הפנים.

    הוא קיבל טיפול בפרניזון לכשבועיים ובזה הסתיים הטיפול התרופתי.
    מאחר ולא בדקו את האופציה שמדובר בשיתוק שנוגע מוירוס לא עלתה אפילו האופציה לתת לו טיפול באציקלוביר.

    אנחנו חיים באיטליה ונאמר לנו כאן כי הגישה שאומרת שהמחלה יכולה לנבוע מוירוס היא לא מקובלת ולכן לא ניתן לקבל אציקלוביר לטיפול.

    השאלה שלי היא כזו, מאחר ועברו כבר חודשיים ולא נראה שום שיפור (מה גם שמלכתחילה אנחנו מאמינים שגם הפעם וגם בפעם שעברה השיתוק דווקא כן נבע מוירוס) למרות שהוא עושה תרגילים פיזיותרפיים ואף טיפולי חשמל מדי פעם (EMS+TENS) הייתי רוצה לדעת האם לפי דעתך ניתן להתחיל טיפול באציקלוביר אף על פי שעבר כבר הרבה זמן מאז הופעת המחלה… האם זה בכלל יכול עדיין לעזור?

    במידה וכן השאלה היא לכמה זמן (ובאיזה מינון) צריך לקחת את התרופה

    #23535
    דר רון דבי
    מנהל בפורום

    שלום
    כעת אין מקום כמובן להתחיל טיפול נגד הוירוס כי חלף זמן רב. יש לתת את הטיפול רק בימים הראשונים למחלה. גם בארץ ברוב המרכזים לא נהוג לתת טיפול נגד הוירוס, כי אין הוכחה שזה עוזר. לגבי הפרדניזון מחקרים מראים שזה כן עוזר. בכל אופן, זו לא טעות לתת טיפול נגד הוירוס, אך כעת זה מאוחר.
    כל טוב
    ד"ר רון דבי
    נוירולוג

מוצגות 2 תגובות – 1 עד 2 (מתוך 2 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.