מוצגות 6 תגובות – 1 עד 6 (מתוך 6 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • #19752
    שי
    משתתף

    לאיזה פורום ניתן להפנות את השאלה הבאה?

    בן 25 בריא בדר"כ לא נוטל תרופות באופן קבוע (ובכלל לא), משקל תקין גובה 1.80,
    צמחוני מזה שנה וחצי, (ממעיט במוצרי חלב ובבשר לא נוגע כלל)
    לפני כחודשיים התחילו אצלי עיקצוצים ביד ימין וקפיצות בשרירים אשר התגברו עד לתדירות של קפיצה אחת בדקה בכל מקום אפשרי בגוף, לאחר שני בדיקות EMG ו-NCT שניהם תקינים

    בדיקות שגרתיות אצל נוירולוגים יצאו תקינות (הליכה תקינה, תגובות וכו')
    לפני יומיים עשיתי בדיקת דם אשר העלתה את התוצאות החריגות הבאות (לכל ערך חריג צירפתי את ההיסטוריה שלו בבדיקות הדם:

    בדיקת הדם האחרונה הייתה בתאריך ה-14/11/2013 ושם נצפה
    ברזל נמוך, וקריאטינין נמוך.

    האם יש קשר למחלת שרירים מאחר והקריאטינין יורד באופן עקבי מאז הבדיקה שהתבצעה בתאריך ה-14/04/13 (ניתן לראות תוצאות מטה)
    היום בתאריך ה-15/11/2013 עשיתי בדיקת CK שיצאה תקינה
    ובינתיים הקפיצות בשרירים הגוף ממשיכות.

    שאלתי היא האם יש קשר בין קריאטינין שיורד באופן עקבי למחלות שרירים?
    האם יתכן שקריאטינין ירד ללא סיבה כלשהי?
    וכמו שזה נראה אין עצירה במגמת הירידה של הקריאטינין – איך זה בא לידי ביטוי בגוף
    והאם זה מסוכן?

    תודה רבה!

    IRON 70-180 14/11/13

    אצלי 65

    IRON 70-180 22/09/13

    אצלי 87

    IRON 70-180 14/04/13

    אצלי 85

    IRON 70-180 12/07/09

    אצלי 82

    CK 15/11/13 0-171

    אצלי 138

    CK 10/01/12 0-171

    אצלי 110

    MCH-Mean Cell Hemoglobin 14/11/13 27-35

    אצלי 26.2

    MCH-Mean Cell Hemoglobin 22/09/13 27-35

    אצלי26.2

    27-35 MCH-Mean Cell Hemoglobin 06/09/13

    אצלי 26.5

    MCH-Mean Cell Hemoglobin14/04/13

    26.4

    MCH-Mean Cell Hemoglobin12/07/09

    אצלי 26.4

    Creatinine (B) 14/11/13 0.67-1.17
    אצלי 0.65

    Creatinine (B) 22/09/13 0.67-1.17
    אצלי 0.69

    Creatinine (B) 06/09/13 0.67-1.17
    אצלי 0.72

    Creatinine (B) 14/04/13 0.67-1.17
    אצלי 0.79

    Creatinine (B) 11/09/11 0.67-1.17
    אצלי 0.8

    Creatinine (B) 12/07/09 0.67-1.17
    אצלי 0.8

    #19758
    דר רון דבי
    מנהל בפורום

    שלום
    הסימפטומים של תחושת עקצוצים וקפיצות שרירים אינם אופיינים ךמחלת שרירים, בד"כ מקורם ברגישות יתר של העצבים. מה גם שהבדיקות הנוירולוגיות אצלך היו תקינות, כך שקלינית אין עדות למחלה נוירולוגית או מחלת שריר.
    בברכה
    ד"ר רון דבי

    #19760
    שי
    משתתף

    תודה רבה על המענה,

    במידה ותמשיך הירידה הבלתי פוסקת בקריאטינין
    האם יש ממה לחשוש?
    ואיך זה בא לידי ביטוי בגוף?

    תודה רבה

    #19773
    דר רון דבי
    מנהל בפורום

    בד"כ הסיבה היא דיאטה דלת חלבונים, מסת שרירים ירודה (לא בהכרח מחלה). לעיתים נדירות מצבים אחרים. אם הדבר מאוד מטריד אותך תוכל להתייעץ עם רופא פנימאי.

    בברכה
    ד"ר רון דבי

    #19792
    שי
    משתתף

    שלום דר'

    רציתי לעדכו שלאחר שנה וחצי של צמחונות
    חזרתי לתפריט המורכב ברובו מחלבונים ובשר.
    בדיקות הדם החדשות (01/02/2013) הראו שרמת Creatinine B
    עומדת כעת על 0.81 (בניגוד לירידה המתוארת מעלה)

    האם העלייה הפתאומית ברמת ה-Creatinine קשורה לשינוי בהרגלי האכילה?
    במידה וכן – איך אוכל לדעת שעלייתו הוא לא מראה "שווא" בגלל אותו השינוי,
    אלא נתון שאמור להישאר יציב?

    תודה רבה שי

    #19797
    דר רון דבי
    מנהל בפורום

    שלום
    לא נראה שהירידה של קריאטינין בלבד יש לה משמעות ללא קורלציה קלינית. ברגע שהבדיקה הנוירולוגית תקינה ואין דלדול שרירים לא חושב שיש סיבה לחשוד במחלת שרירים או מחלה נוירולוגית.
    בברכה
    ד"ר רון דבי
    נוירולוג

מוצגות 6 תגובות – 1 עד 6 (מתוך 6 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.