מוצגות 2 תגובות – 1 עד 2 (מתוך 2 סה״כ)
  • מאת
    תגובות
  • #25453
    עמנואל
    משתתף

    ד"ר שלום,

    אשמח לסיוע שלך בבקשה.

    אימי בת 71 חולת פמפיגוס וולגריס ונוטלת מזה כ -4 שנים פרנדיזון וכרגע על מינון של 5מ"ג ליום ובנוסף נוטלת דקסילנט 30 מ"ג ביום עקב אפיזודות של הקאות מרובות גרפסים וגזים.

    זו תרופה נוגדת חומציות.

    את הדקסילנט נוטלת מינואר השנה ( לפני כן השתמשה בקונטרולוק ועוד לפני כן באומפרדקס ).

    עד לפני חודשיים נטלה במינון 60 מ"ג.

    כעת נוטלת 30 מ"ג ביום.

    לאחרונה היינו אצל נוירולוג בהמלצתה של הרופאה שבקשה שנלך לבדיקה עקב מבט קפוא של אימי.

    הנוירולוג איבחנה כהתחלה של פרקינסון על פי ממצאים של בדיקה קלינית שביצע לה.

    להלן התוצאות:
    ערני עצבים קרניאלים תקינים. כח גס תקין. רפלקסים תקינים. ללא רפלקסים פתולוגים. תצרבלארי תקין תחושה תקינה. ללא הגבלת מבט. רגידיות יותר משמאל ברדיקינזיה. ללא פגיעה בהחזרים פסטוראלים. הליכה תקינה עם פחות טילטול יד שמאל.
    כאשר עברנו על תופעות הלוואי של הדקסילנט רשום:
    jerking movements or shaking (tremors)
    spasms of the hands and feet.
    א. האם יש קשר בין נטילת הדקסילנט לאבחון?
    ב. באם אין קשר לתרופת הדקסילנט- מה אתה מציע כעת לעשות? מה ההמלצה שלך להמשך? אשמח לשמוע את חוות דעתך ולקבל ממך מידע לגבי מצבה. מה זה אומר? תודה על הכל.

    #25457
    דר רון דבי
    מנהל בפורום

    שלום
    אם מדובר במחלת פרקינסון אז סביר שזה לא שייך לתרופה. הנוירולוגית על פי ממצאי בבדיקתה חושדת שזו מחלת פרקינסון. אמך יכולה לפנות להערכה במרפאה להפרעות תנועה, שזו מרפאה נוירולוגית שמתמחית בפרקינסון ובהפרעות תנועה אחרות. מרפאות כאלה נמצאות בכל בתי החולים.
    כל טוב
    ד"ר רון דבי
    נוירולוג

מוצגות 2 תגובות – 1 עד 2 (מתוך 2 סה״כ)
  • יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.