לדר שלום
אני בן 51. מתאמן בחדש כושר פעמיים בשבוע. אחרי שבוע וחצי שלא התאמנתי בעקבות נסיעה, לפני חודש בדיוק, החלו פסיקולציות בשריר פרוטיאליס מג'ור ימין (שריר חזה). תחילה קפיצה אחת או שניים ביום, אבל כעבור 3 ימים, באופן פתאומי, הקפיצות הפכו לתקופות מאד בשריר חזה ימין. מקבצים חזקים של עד 10 קפיצות כל 20 דקות, זה מנע ממני להרדם וגם כשאני נרדם, זה מעיר משינה. רופא המשפחה אמר שזה כנראה בגלל חרדה. ביצע בדיקה נורלוגית כולל חוזק גפיים, רפלקסים, בבינסקי (כף רגל), ואמר שהכל נראה תקין. נתן בדיקות דם שונות כוללות מגנזיום, B12, ברזל, ויטמין D, מלחים, ובדיקת הורמון הנדו. ונתן קלונקס.
כל בדיקות הדם היו תקינות מלבד THS שהיה בלתי מדיד, ה T3 חורג כלפי מעלה, וה T4 גם חורג יותר משמעותית כלפי מעלה. כמו כן, הקיאטנין בדם נמוך מהנורמה על 0.64 מ"ג לדציליטר כאשר הגבול הוא 0.7.
הוא אבחן בייתר פעילות בלותת המגן, שלח ל US ששם ראו קשרית גדולה מאד וכאגע אני מופנה לאנדרוקרינולוג להמשך טיפול.
לגבי הפסיקולציות, נטילת קלונקס עזרה מעט והפחיתה את התדירות. כמו כן, לאחר שבוע וחצי שרק חזה ימין קופץ, עכשיו גם שריר הכתף, הדו ראשי, ושריר האמה קופצים, כולם בצד ימין (הקשרית בבלותה היא בצד שמאל בכלל).
בפעם הבאה שחזרתי לרופא, הוא נתן לוריבן (בדיקות הדם תקינות מבחינת מטבולית, אין מחסור במגנזיום או סידן, או כל מרכיב אחר).
הטיפול בלוריבן עזר יותר מהקלונקס. ועכשיו הקפיצות הן כמה פעמים ביום בשריר חזה ימין, ושרירי יש ימין השונוים. אבל זה קפיצות בודדות ולא מקבצים ארוכים.
מדי פעם, יש קפיצות גם בשרירים שונים בצד שמאל.
אני מופנה למיפוי גרעיני ו FNA עי האנדוקרינולוג, אבל עדיין סובל מפסיקולציות בעיקר בצד ימין. חודש לאחר מכן, הקפיצות כמעט לא בחזה ויותר ביד ימין ומאתמול גם בתלת ראשי ברגל ימין אבל קפיצות בודדות ועד 5 ביום שכבר לא מעירות משינה.
האנדוקרינולוג חושד בקשר טוקסי שכנראה יטופל ביוד רדיארקטיבי. החלטה סופית לאחר מיפוי גרעיני ו FNA. רופא המשפחה סבור כי הקפיצות בשרירים הן משניות למצב ההיפר בבלותה ולא רואה צורך לבצע EMG בשלב זה, בעיקר לאור העובדה שאני מגיב ללוריבן ולקלונקס. האנרוקרינולוג אמר שזה אפשרי שהיו קפיצות במצב היפר משניות לעליה במפלס החרדה אבל זה דיי נדיר.
השאלה היא, האם יש צורך בביצוע EMG טרם השלמת הבירור האנדרוקרינולוגי? האם ההתפשטות המקומית של הקפיצות מהחזרה, לכתב ואז לשרירי היד השונים, בחלה בחלון זמן של 3 שבועות, מתאימה חלילה למחלת ה ALS או לבעיה נירולוגית אחרת כמו גידול מוחי?
האם כדאי להתעקש על EMG לפני השלמת הבירור האנדרוקרינולוגי?
(לציין שגם הדופק שלי גבוה, ואני עם התקפי רעב חזקים. זה כנראה משני לייתר פעילות הבלוטה. אין חולשת שרירים ואני מצליח להתאמן עם משקלים גבוהים באופן סמטרי ללא מגבלה)