- This topic has 6 תגובות, 3 משתתפים, and was last updated לפני 1 year, 12 months by .
מוצגות 7 תגובות – 1 עד 7 (מתוך 7 סה״כ)
מוצגות 7 תגובות – 1 עד 7 (מתוך 7 סה״כ)
- יש להתחבר למערכת על מנת להגיב.
שלום לך ד״ר.
בת 30.
לפני כחודשיים החלו תחושות של ״יד כבדה/נרדמת״, שחלפו תוך חצי שעה, תוך כמה ימים התופעה עברה ליד השניה, וטיילה לסרוגין בין שתי הידיים.
Emg ידיים תקין
Mri צוואר תקין (בפענוח מצאו סירנקס קל אך הדבר נשלל ע״י נוירוכירורג).
MRI מוח תקין.
בדיקות דם תקינות חלוטין
לא לוקחת תרופות
לאחר שבצעתי את הבדיקות, החלו תופעות של קפיצות קלות של שרירים מדי פעם (שפה, עפעף, שוק, ירך וכו׳).
התופעות המוזרות החלו להיות תכופות יותר ויותר, כאבים לכמה דקות ברגל, חגורת הכתפיים, גב וכו׳ כאב שבא והולך ונודד ממקום למקום.
השיא הוא שבנוסף לתופעות האלה יש לי תחושה של רעד פנימי בגפיים, שכשהתחיל, היה נמשך דקות בודדות ורק מדי כמה ימים, כשהיום, כעבור חודשיים זה קורה יותר ויותר, כמעט כל היום אני רגישה ויברציות, לפעמים מתעוררת איתן משינה, בפועל הגפיים לא רועדות אך הויברציה היא פנימית ומציקה מאוד. (לא מדובר בתופעה כמו בלחץ/חרדה, הדבר קורה לי במצבים רגועים לחלוטין).
לעיתים אני מרגישה את הרעד הפנימי הזה בראש, וזה גורם לי לתחושה של ריחוף/שיכרות .
לפעמים זה נגמר בכאב ראש חזק.
תחושות הרעד הפנימי מתגברת לאחר קפיצה/פעולות מהירות/מחיאות כפיים וכו׳
האם מוכרת לך התופעה, כיצד ניתן להפסיק את הרעד המטריד הזה? והאם יש עוד בדיקות שיש לבצע לדעתך?
תודה מראש,
קרן
שלום,
נראה שכבר עשית בדיקות מעל ומעבר. הפרעות מהסוג שאת מתארת יכולות לקרות גם אצל אנשים בריאים עקב רגישות כזו או אחרת של מערכת העצבים, ואז כמובן כל הבדיקות חוזרות תקינות. לא נשמע שמדובר במחלה נוירולוגית. רפואה משלימה יכולה לעזור.
בברכה
ד"ר רון דבי
נוירולוג
תודה על התגובה.
מה דעתך לגבי נזק כתוצאה מכספית? אני חוששת שיכול להיות שעקב תזונה של שימורי טונה/סלמון על בסיס יומיומי למשך שנים+סתימות אמלגם בשילוב עם חילוף חומרים איטי נוצרה הרגישות במע׳ העצבים. האם ידוע לך כיצד ניתן לבדוק את העניין? ובמידה וכן, האם הנזק הוא הפיך?
לא נשמע שזו הבעיה, אבל יש בדיקות דם למתכות כבדות ואז ניתן לבדוק רמת רעלים מסוג זה בדם.
בברכה
ד"ר רון דבי
נוירולוג
האם פיסקולציות/ כאבים אקראיים בגפיים/ תחושת ״חנק״ בידיים/ רטט פנימי יכולים להעיד על נוירופתיה של סיבים דקים?
פסיקולציות זו לא תופעה של נוירופתיה של הסיבים הקטנים.
כאבים יתכנו בכל סוגי הנוירופתיה, אך קיימות כמובן סיבות רבות אחרות.
בברכה
ד"ר רון דבי
נוירולוג
היי קרן יש לי סימפטומים דומים שכל הבדיקות תקינות.
הגעת לאיזושהיא פתרון או מה הבעיה בכלל??